Gick upp i rök

21.04.2017 kl. 09:21

Eleverna vid SPSU skriver lyrik, epik och dramatik med konstverk av konstnären Bo Haglund (Pro Artibus) som inspirationskälla.

 

 

Det kan komma en tid i ditt liv när allting du planerat och tänkt bara bleknar bort. Då kanske du känner att du inte är värd någonting längre. Det här insåg jag för en tid sedan när jag fick detta sms:

Det här sms:et hoppas jag att du läser på ett ställe där du är ensam, bli inte skrämd. Du förstår allt om du bara läser fortsättningen.  Jag hade planerat allt för mig och för dig, men du fick aldrig veta det. Den här onda världen var bara inte färdig för mig eller mina stora tankar. Ingen annan utan du kände mig och inte ens du kände mig fullständigt. Andra visste någonting du inte vet och nu ska du få höra det. Mina känslor för dig är större än du vet. De växte till ett stort moln ovanför  mitt huvud, men andras tankar kraschade dem. Bara din åsikt skulle ha haft en betydelse, men jag klarade inte av att berätta det för dig. Vem vet om vi skulle ha kunnat bli något stort. I mitt huvud finns bara röken av de bortkastade tankarna och idéerna. Jag vill att du vet att det finns ingenting som du kan göra mera. Allt är redan gjort. Jag är på ett bättre ställe nu. Jag älskar dig och kommer alltid att göra det, även om Gud inte accepterar detta.

© 2017 SPSU

 


I bloggen "Från värld till värld" (© SPSU) har eleverna vid Svenska Privatskolan i Uleåborg möjligheten att publicera sina texter och läsa varandras texter.

 

(Vid förfrågningar: Karin.Latvasalo (at) eduouka.fi)

 

 

Senaste kommentarer

03.04, 11:42Seriestrippar av Tradutor
30.05, 14:51Lässtund av
30.05, 14:48Godislandet av
30.05, 14:45Min sommardikt av