"Vår tid - vårt land"

08.02.2013 kl. 13:33

En av våra vänskolor i Uleåborg är Laanila gymnasium. Svenskläraren Tiina Fredriksson kontaktade oss våren 2011 och frågade om vi har elever som skulle vilja komma på besök på svensklektionerna med jämna mellanrum och bli fadderelever.

Samarbetet har varit givande  på många sätt. Våra elever får reflektera kring olika frågor och öva sina sociala och muntliga färdigheter. Att eleverna vid Laanila får träffa ungdomar som talar svenska ger, enligt Tiina Fredriksson, svenskundervisningen ett betydelsefullt innehåll. Språket blir ett verktyg för att lära känna en annan människa och en annan kultur.

I höstas höll faddereleverna en presentation om finlandssvenska traditioner. Presentationen valde de att avsluta med låten "Vår tid - vårt land".


Lyssna på låten här:


http://www.youtube.com/watch?v=KwS-WxJN_Ws

 

Utgivare: Svenska Finlands Folkting   (http://www.folktinget.fi)


(Artister: Nina Lassander, Fredrik Furu, André Linman, Paradise Oskar, Redrama, Frida Andersson, Geir Rönning, Ville Pusa, Elin Blom, Krista Siegfrids)

 


I bloggen "Från värld till värld" (© SPSU) har eleverna vid Svenska Privatskolan i Uleåborg möjligheten att publicera sina texter och läsa varandras texter.

 

(Vid förfrågningar: Karin.Latvasalo (at) eduouka.fi)

 

 

Senaste kommentarer

03.04, 11:42Seriestrippar av Tradutor
30.05, 14:51Lässtund av
30.05, 14:48Godislandet av
30.05, 14:45Min sommardikt av